England porrförbud eller censur?

England porrförbud eller censur?

England ska införa porrförbud, detta innebär att som tar ett steg närmare godtycklig censur av internet och dess innevånare.

Enligt Aftonbladet ska dom hänvisa till någon undersökning där 60% av föräldrarna är oroliga för vad deras barn konsumerar på nätet, men är det verkligen statens/regeringens uppgift att censurera nätet? Och i sådana fall vart går gränsen?

Nej, det är inte statens/regeringens uppgift att censurera vad innevånarna i ett land får och inte får se. Om föräldrarna nu är så oroliga så är det bara att installera en bra brandväg med content filter, vilket många routrar har redan idag. TA DITT ANSVAR SOM FÖRÄLDER och kontrollera vad dina barn kan komma åt, sätt säkra lösenord som barnen inte har tillgång till och spring inte och klaga hos storebror staten.

Lämna ett svar