Windows 8 a major fail

Windows 8 a major fail

Laddade ner preview versionen av Windows 8 för att se om det är så dåligt som det verkar från screenshoots, recensioner osv.

Börjar dåligt, för att kunna ta del av dom funktioner som andra OS haft sedan länge behöver man ett windows live konto, ok det är inget fel med det och många har en hotmail adress vilket är ett windows live konto. Men när man går vidare måste man ange minst två sätt för att återställa lösenordet ifall man skulle glömma det, dom tre alternativen är: Mobiltelefon, annan mailadress eller fråga (som man sätter svaret på), då kommer ju funderingen: Om jag inte har någon mobil och endast en mailadres… Hur ska jag komma vidare? Hittar ingen lösning på den frågan….

När man väl har tagit sig igenom detta samt en hel del inställningar som verkar vara mer eller mindre samma sak så är man då inne i ”nya” windows… Och vad väntar där? Jo ett interface som ser ut som något som gjorts för 100 år sedan, vem använder tråkiga ”fyrkantiga lådor” för att starta program?

Aja, då ska vi se hur programmen fungerar. Började med att starta upp ”photos” och hamnar i ett lika fult och tråkigt program som startskärmen var, har inga bilder så finns inte så mycket att göra. Men vart är ”avsluta” menyn, eller något sätt att komma tillbaka till startskärmen och stänga ner programmet… Efter lite litande så märkte jag att man ska dra ner muspekaren längst ner i hörnet och sen klicka utanför skärmen för att komma till startskärmen….

Sen att dom program som är gjorda för ”metro”, som denna styggelse till UI kallas, endast körs i helskärms läge är en annan sak som stör mig enormt mycket. Jag vill ha flera fönster/program igång samtidigt och kunna se dom olika fönstren samtidigt också… Men det får man inte för microsoft tydligen.. Kanske finns något sätt men jag betvivlar det, Microsoft gör inte saker för användaren utan för att tjäna pengar, inget annat.

Person Dator (Personal Computer) = PC, inte med Microsofts Windows, en sådan enkel sak som att ändra startskärmen är låst, det man får göra är att välja mellan några få urvattnade färger och några mönster, thats it, ingen möjlighet att använda sig av en bild eller liknande.

Efter endast en kort tid med Windows 8 vill jag aldrig mer se skiten, det är ett steg bakåt i utvecklingen på så gott som alla fronter när det gäller användarvänlighet, UI, customisation för att nämna några saker. Jag tycker uppriktigt och helhjärtat synd om dom som lägger pengar på något så otroligt dåligt.

Visst det är en preview och många saker kan förbättras innan dom faktiskt säljer det, men det är så stora brister och så enorma saker som är dåliga med Windows 8 att det inte finns en chans att dom ska kunna göra det till något jag skulle använda ens under hot.

Det är tur att det finns alternativ som tänker på användaren och inte ser folk som kassakor som kan behandlas hur som helst.

Lämna ett svar