Tysklan föregår med dåligt exempel!

Tysklan föregår med dåligt exempel!

I tyskland har man tydligen infört eller ska införa en lag som kräver att man sätter lösenord på sitt trådlösa nätverk annars finns det risk för böter, det är samma sak som att dom skulle stifta en lag som kräver att man har sin ytterdörr låst!

Anledningen till lagen var tydligen att en person blivit stämd och fälld för att ha laddat ner en musikers låtar olagligt, trots att han kunde bevisa att han varit på semester när det påståda brottet ägde rum. Ska jag återgå till det med ytterdörren, det är samma sak som att någon går in i ditt hus eller lägenhet, där du inte låst dörren, tar en kniv varfefter han går ut och dödar någon med kniven, dom flesta skulle aldrig komma på tanken att stämma ägaren av kniven för mord, men när det gäller upphovsrätt är det tydligen ok.

Politiker måste sluta fatta beslut som är baserade på okunskap och propaganda från företag som endast försöker mjölka det sista ur en döende ko!!

Sen kommer också frågan, vad händer om någon har satt lösenord på sitt trådlösa nätverk, någon crackar det och laddar ner olagligt material trots lösenords skyddet, kommer ägaren ändå måsta stå till svars? I sånna fall finns det endast ett sätt att skydda sig, att inte ha någon trådlös uppkoppling alls!

Tänk igenom vad du själv tycker, ska en person vara ansvarig för hur något dom äger används eller ska den som utför ett ev brott vara den som döms? Vill du bli dömd för mord när någon stjäl köksknivarna av dig för att sedan döda någon med dom? medans personen som faktiskt utfört mordet går fri eftersom undersökningen läggs ner efter att du blivit dömd?

Lämna ett svar