Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Beta

Ubuntu 10.04 Lucid Lynx Beta

Testade Lucid Lynx på min Asus EEE PC 901 igår, bootade den från en USB-sticka och blev positivt överraskad. Dom har gjort valet av språk samt vad du vill göra (installera eller testa) snyggare, dvs att dom faktiskt bootar upp x-org eller liknande så det ser mer tilltalande ut, inte en stor grej för tekniknördar men för en normal användare kommer en sån liten sak påverka helhetsintrycket.

Dom har även ändrat temat i Ubuntu i den nya versionen och det känns mycket trevligare, en liten omställning att minimera, maximera osv är i vänster hörn istället för i höger men det är bara en vanesak och det ser riktigt snygg ut. Hela intrycket man får är av ett modernt och trevligt operativsystem, och det är helt klart rätt väg som tagits ifrån det bruna temat som varit med för länge.

Testade även att koppla in min iPhone 3GS till datorn, och fick då frågan om jag ville öppna med f-spot, rhythembox eller göra en annan åtgärd. För tillfället är stödet för iPhone utökat i Lucid något som är mycket trevligt. En annan mycket trevlig sak är att det nu fungerar att surfa via bluetooth och iPhonen, något som inte gick (iaf inte out-of-the-box) tidigare, ett mycket trevligt tillägg som iaf jag uppskattar. Det är bara att hoppas att inte Apple går in och ändrar en massa i iPhonen så dessa funktioner slutar fungera i Ubuntu….

Jag vill inte installera Lucid på någon dator ännu eftersom det är endast beta varianten, och det är inte så långt kvar tills den släpps. Release datum är satt till den 29:e april.

Lämna ett svar