Tankar vid en tapet

Tankar vid en tapet

Det sägs att vi bor i ett öppet och tolerant samhälle. Jag har mina tvivel. 1979 tog socialstyrelsen bort sjukdomsstämpel på att vara homosexuell, och det var efter att en massa homosexuella hade protesterat mot den stämpel, ändå fanns samma sjukdomsstämpel kvar tills 2009 för dom som har en fetish. På vilket sätt speglar det ett öppet och tolerant samhälle?

När man läser nyheterna börjar man fundera om det verkligen har gått så mycket utför med världen som det verkar, eller om det är det att vi får mer nyheter nu gämfört med förut samt att folk anmäler mer saker istället för att tiga om det.

Oavsett vilket så ser framtiden inte ljus ut alls, frågan är hur länge mänskligheten kommer överleva om detta fortsätter.

Man funderar också om det kommer bli bättre, kommer människorna lära sig leva tillsammans eller kommer vi fortsätta med alla krig, bråk, mord osv. Vissa säger att det är en del av människans natur, och det kan mycket väl stämma, men om det stämmer är det bara en tidsfråga innan vi har utrotat oss själva.

Lämna ett svar