Införskaffade en ASUS EeePC 901

Införskaffade en ASUS EeePC 901

Köpte en ASUS EeePC 901 i onsdags, och började fixa med den på torsdagen, jag är mycket nöjd med den även om jag saknade ett riktigt skrivbord på den till en början, det avhjälpte jag dock snart genom att installera eeebuntu på den som ett andra OS.
Den funkar riktigt bra och formatet gör den lätt att ta med sig överallt. Orginal OSet som följde med lämnade lite att önska, men det berode mest på ASUS och inte på OSet i sig, en sak som störde var att man inte kunde installera visa saker, försökte bland annat installera wine via ASUS hemsida, detta resulterade dock endast i ett felmedelande som sa att winbind saknades, verkligen dåligt av ASUS att inte underhålla programvaruarkiven.
När jag väl installerat eeebuntu hade jag dock tillgång till alla program jag behöver och kan tänkas vilja ha, enda problemet var att koppla upp sig mot telias mobila bredband, något som löstes med ett Open Source program från vodaphone.
Om man vill ha en liten, behändig smidig dator att ha med sig på resan är EeePC’n ett bra val i mina ögon. Den har kraften för det mesta man behöver på resan (inte dom värsta spelen men det är inte något man behöver på resan), den har en väldigt bra batteritid, som dessutom säkerligen går att få ännu bättre om man slår av saker man inte använder som tex bluetoothen.
Att den dessutom kommer med både n-draft nätverk och bluetooth är något som ytterligare talar för maskinen.
Jag kan även säga att jag skulle rekomendera för alla att skaffa linux modellen, även om man vill ha windows på den så är linux modellen att föredra då man får dubblet lagringsutrymme för dockument, det följer dessutom med instruktioner och drivrutiner för windows så det är lätt att installera, visst, man behöver kunskap eller en extern cd läsare men det borde inte vara något problem för dom flesta.

Lämna ett svar