Ge bort gratis våfflor? Inte om företagen får bestämma.

Ge bort gratis våfflor? Inte om företagen får bestämma.

Ung Pirat delade ut våfflor på en festival, något som vissa personer ansåg vara ett vedervärdigt beteende och inte tillåtet, dom kunde inte sälja sina våfflor för 25SEK då andra gav bort dom gratis. Det gick tydligen så pass långt att ledningen för festivalen tog till säkerhetsvakter! Hur jävla dum får man vara?

Om någon ger bort något gratis har ingen någon rätt att stoppa dom bara för att kunna sälja sin produkt, det finns flera sätt att sälja något som någon annan ger bort gratis, det kallas mervärde. Om folk får mervärde jämfört med något som är gratis så kommer folk betala för det, inte alla men många. Om man inte kan ge mervärde har man valt fel produkt att sälja.

Sen måste både folk och speciellt företag inse att man kan inte stifta lagar eller tvinga folk att köpa saker enbart för att dom gjorde det förut, det gäller alla brancher. Även om folk har insett det mer och mer så drar företagen på sig skyggslapparna och kämpar vidare för att pressa regeringar till aktion mot dom som ger bort saker med endast det argument att dom har alltid tjänat pengar på det så dom ska fortsätta tjäna pengar på samma sätt (även om dom döljer det med en massa fina ord, fraser och vridna meningar).

Källa: TorrentFreak

Lämna ett svar