Jämställdhet, synsätt och livskvalitet.

Jämställdhet, synsätt och livskvalitet.

Det är intressant att se hur olika folk ser på saker, och hur olika folks värderingar är. Dom som kallar sig feminister idag är inte samma som dom som var feminister förut, dom kämpar inte längre för kvinnans rätt i samhället utan dom kämpar för att det ska bli som dom vill att kvinnan ska ha det i samhället. Detta är också en form av diskriminering. Om en kvinna är nöjd med sitt liv, lever det liv dom vill ha, då ska inte en feminist komma och säga att dom gör fel, att dom blir förtryckta och inte ska få leva så. Visst, kvinnor ska inte diskrimineras, dom ska ha samma rätt till lön som männen för samma arbete osv, men dom ska även ha rätten att VÄLJA det liv dom själva mår bäst av, precis som männen.

Så vad är egentligen livskvalitet? För mig är det helt enkelt när man har ett liv man trivs med, när man mår bra, då har du livskvalitet. Det behövs inte mer än så, och ändå så jagar så många lyckan i pengar, stressar igenom tillvaron utan mål, utan att veta vad dom egentligen vill med sitt liv. Nej, stanna upp ett tag, lyssna på saker runt omkring dig, fundera på om det är detta du vill med ditt liv, om det inte är det liv du vill ha fundera på vad du saknar, vad som skulle göra ditt liv komplett, och gå sen ut och leta upp det. Och om du redan har det du vill i ditt liv, stanna upp och njut av det, inse att du inte behöver stressa och jaga efter något du ändå inte vill ha.

Världen behöver inte folk som tänker likadant för att utvecklas och bli en bättre plats, världen behöver bara att folk saktar ner och tar vara på det liv dom har. Även om just din lycka kan verka svårfångad så finns den, och när du väll hittat den ska du stanna upp och njuta, inte stressa vidare och missa den totalt, haka inte upp dig på detaljer utan njut istället. Något många glömt hur man gör.

Lämna ett svar