Vy genom ett trasigt fönster

Vy genom ett trasigt fönster

Jag såg på ett program igår kväll, det handlade om hur livet ser ut om 50 år, det är faktiskt ett intressant program, dom blandar friskt mellan fakta, gissningar och ren fiktion. Det som avhandlades i just gårdagens program var energifrågan och att vi kommer få slut på fossila bränslen, samt vilka alternativ som finns och troligen kommer att finnas. Men i den fiktiva berättelsen visade dom även på något annat som jag anser är lika viktigt nämligen vem kommer kontrollera dom nya energiresurserna vi kommer fram till. I den fiktiva berättelsen hittade två forskare ett sätt att göra solceller som är tillräckligt effektiva för att vara en bra energikälla, dock så ville både Kina och USA behålla den informationen för sig själva, medan dom två forskare som faktiskt gjort upptäckten insåg problemen, om ena landet fick teknologin men inte det andra landet skulle det leda till krig eller kanske något värre.

Vad gör man i ett sådant läge?

Det beror på vem du är antar jag, är du en girig person som bara ser till sig själv eller någon som ser till mänsklighetens bästa framför sin egen personliga vinning? Forskarna var det senare, dom släppte informationen till hela världen, inte bara Kina och USA som hade finansierat projektet utan till alla länder för att skapa ett välstånd på jorden (visst det var lite andra saker som spelade in men men).

Den dag alla kan släppa sina själviska tankar och hjälpa sina medmänniskor istället, den dagen kommer världen förändras mer än någonsin under mänsklighetens historia. Och den dagen kommer vi ta steget in i framtiden utan hinder som historien har byggt upp.

Lämna ett svar