Rättssamhälets nergång och fall

Rättssamhälets nergång och fall

Läste på Aftonbladet om två poliser som blivit befordrade trots att dom begått brott (eller är misstänkta för brott), inte nog med det utan den ena var fälld och den andra var under utredning. Det är inte konstigt att folk tappar förtroendet för polisen och rättsväsendet i det här landet.

Om folket tappar förtroendet för polisen och domstolarna så kommer rättssamhället att gå under och samhället kommer förstöras.

Det är inte bara polisen som måste skärpa sig utan även domstolarna, om ett fall där en domare eller nämndeman kan misstänkas för jäv ska dom avsäga sig det målet och det spelar ingen roll om dom är jävig eller inte, är det en sådan situation där misstanke kan uppstå måste dom avsäga sig målet för att undvika att tron på rättssäkerheten sjunker ytterligare.

 

Aftonbladets artikel

Lämna ett svar